Hello!

O nas

Prvo obravnavo začnemo s pogovorom – anamnezo. Temu sledi skrben pregled medicinske dokumentacije ter uporaba ortopedskih manualnih testov in funkcionalnih testov. Na podlagi pridobljenih informacij vam pripravimo individualen načrt terapij in potek rehabilitacije.

Pri svojem delu združujemo znanje iz fizioterapije, kineziologije in dietetike. To nam omogoča, da pacienta obravnavamo iz terapevtskega vidika kar se da celostno.

Na začetku, ko je pacient v bolečinah z uporabo fizioterapevtskih naprav in manualnih tehnik zmanjšamo le-te. Čimprej si želimo napredek do kineziološkega dela kjer začnemo s terapevtsko vadbo, ki jo prilagadimo vsakemu posamezniku.

Naš cilj je, da je vsak pacient po zaključeni obravnavi opremljen z znanjem s katerim si bo lahko pomagal pri preprepoznavanju  in odpravljanju značilnih vzorcev, ki ga vodijo v poškodbe in bolečinska stanja.

Marko Kastelic

Strokovnjak na področju rehabilitacije mišično-skeletnih poškodb, kroničnih bolečin ter prevencije le-teh.

Leta 2017 sem diplomiral na Fakulteti za šport, kjer sem usmerjal predmet Fitnes. Izobraževanje sem nadaljeval na Almi mater Europaea s študijem Fizioterapije in diplomiral leta 2021. Trenutno pišem magistrsko nalogo na študijskem programu Aplikativne kineziologije na Fakulteti za vede o zdravju.

Že od malega se ukvarjam s športom. Deset let sem igral košarko, kjer sem dosegel kar nekaj lepih rezultatov. Igral sem za mladinsko in kadetsko reprezentanco ter s slednjo dosegel tudi medaljo za 3. mesto na Evropskem prvenstvu. Po košarki me je pot vodila v boks katerega sem treniral 3 leta. Z vpisom na Fakulteto za šport pa sem se intenzivneje začel ukvarjati s fitnesom ter olimpijskim dviganjem uteži.

V svet rehabilitacije in vadbe me je prineslo predvsem zadovoljstvo ob izboljševanju in pomoči drugim, da ostanejo brez bolečin ter zaživijo bolj kvalitetno življenje.

Dodatno se intenzivno izobražujem na področju rehabilitacije bolečine v hrbtenici, operativne in konzervativne rehabilitacije kolen ter ramen.

Sanja Prodanović

Moje zanimanje za prehrano in zdrav življenski slog se je začelo v najstniških letih. Sama sem imela povišano telesno maso in slabe prehranske navade. To obdobje sem premagala brez strokovne pomoči kar je doprineslo k neštetim napakam.

Od srednjošolskih dni naprej me prehrana navdušuje predvsem zaradi njene preprostosti, a hkrati kompleksnosti ter izjemnega vpliva na zdravje.

Preko svojega primera sem se spoznala, da je moje poslantvo ljudjem približiti zdrav način življenja in pomembnost uravnotežene prehrane, predvsem zaradi preprečevanja bolezenskih stanj in zdravljenja oz. lajšanja istih.

Trenutno končujem študijski program Prehransko svetovanje- dietetika na UP FVZ, poleg tega pa se dodatno izobražujem na domačih in mednarodnih seminarjih.

S svojim znanjem in izkušnjami želim ljudem pomagati doseči prehranske cilje in maksimirati kakovost življenja ter počutja.