Hello!

Sodoben pristop k rehabilitaciji v Novem mestu

Terapevtska obravnava je namenjena čim hitrejši rehabilitaciji in mnogo bolj pospešuje okrevanje kot samo počitek.

Fizioterapija je zdravstvena stroka, ki se ukvarja z razvijanjem, ponovno vzpostavitvijo in vzdrževanjem optimalnega zdravstvenega stanja za področje gibal pri pacientih v vseh življenjskih obdobjih. Vključuje postopke s katerimi obravnava gibanje in funkcijsko zmožnost pacienta glede na poškodbe, bolezni, okvare, zdravstveno stanje in staranje.

KAKO POTEKA TERAPEVTSKA OBRAVNAVA PRI NAS:

Na prvem terapevtskem pregledu se opravi pregled celotnega mišično-skeletnega sistema s pomočjo manualne diagnostike preko česar se oceni funkcionalno stanje pacienta.

Skladno s pregledom zdravniške dokumentacije in pogovorom s pacientom se po koncu pregleda pacientu postavi fizioterapevtska diagnoza, poda razlaga možnih terapevtskih postopkov ter določi okviren načrt terapije.

V akutni fazi se uporabljamo naslednje terapije: manualna terapija, LASER terapija, TECAR terapija, trigger point terapija, terapije z udarnimi globinskimi valovi (UGV), sklepna mobilizacija, pasivno ragibavanje, izometrične vaje, vaje za odpravljanje mišičnih asimetrij.

Po akutni fazi, ko nimamo več bolečin in gibalnih omejitev nastopi na vrsto KINEZIOTERAPIJA kjer se poslužujemo vaj za moč, pravilne tehnike izvedbe vaj za moč, vaj za izboljšanje ravnotežja, vaje za sklepno stabilizacijo, vaje za aerobno vzdržljivost.

S kinezioterapijo pripeljemo telo do popolne funkcije in fizične priprave. Tukaj na vrsto pride odločitev pacienta ali bo nadaljeval s preventivno vadbo, ki jo bo izvajal sam ali pod našim vodstvom.

Specializirani smo za vse mišično-skeletne poškodbe

Zakaj izbrati nas?

Najsodobnejši fizioterapevtski center v Novem mestu, ki vam zagotavlja odlično rehabilitacijsko storitev v varnem in prijaznem okolju. Obiščite nas! Naročite se preko spodnjega obrazca.

Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času vas kontaktiramo za termin obiska.