Primer rehabillitacije patelarne tendinopatije

To je poškodba kite, ki se nahaja v bližini pogačice in lahko povzroča bolečino ter omejeno gibanje. Z ustrezno rehabilitacijo in zavezanostjo k okrevanju je mogoče premagati to težavo!
1. Fizioterapevtska ocena: Prvi korak je obisk fizioterapevta, ki bo ocenil vaše stanje in določil prilagojen rehabilitacijski program. Pomembno je, da dobite strokovno mnenje in navodila, prilagojena vašim individualnim potrebam.
2. Krepitev mišic: Pri rehabilitaciji patelarne tendinopatije je ključnega pomena krepiti mišice okoli kolena. To vključuje krepitev kvadricepsa, mišic zadnjice in mišic stegna. Redno izvajanje vaj za krepitev mišic bo pripomoglo k stabilizaciji kolena in razbremenitvi patelarne tetive.
3. Postopno vračanje k aktivnostim: Pomembno je, da se postopoma vračate k svojim običajnim aktivnostim. Fizioterapevt vam bo pomagal pri načrtovanju programa postopnega povečevanja intenzivnosti in obremenitve. Bodite potrpežljivi in upoštevajte smernice, da ne preobremenite kolena in ne povzročite poslabšanja.
Pomembno je razumeti, da je vsak primer patelarne tendinopatije edinstven in rehabilitacijski program se lahko razlikuje glede na posameznika. Posvetujte se s strokovnjakom za rehabilitacijo, da dobite prilagojena navodila in podporo pri svojem okrevanju.
@zak.smrekar
@bckrka
@elitecenter_fizioterapija
See less